Hírek, események

Japán ismét nyert, Magyarország először dobogón az online csapat vb-n!

Negyedik online csapatvilágbajnoki címét szerezte Japán, az idei WTCOC döntőben Franciaországot felülmúlva. A magyar csapat szenzációs harmadik helyezést ért el, ezzel két játékost indíthat a 2024-es egyéni világbajnokságon.

Bővebben...

2024. június 23.

Vlagyimir Kovaljov a Carcassonne Bajnokok Ligája első győztese

A korábbi világbajnok orosz játékos győzelmével ért véget az idén első alkalommal megrendezett Bajnokok Ligája versenysorozat. A tíz héten át, 48 versenyző részvételével lezajlott versenyen a magyar bajnok Tihon József a legjobb 16 között esett ki.

Bővebben...

2024. március 12.

Lett győzelem, finn rekord a MSO idei Carcassonne versenyén

Február harmadik hétvégéjén kerül sor a 2024. évi Mind Sports Olympiad (MSO) versenysorozat Carcassonne versenyére. A maratoni, kétnapos online viadal a lett Krišs Kauķis győzelmével zárult.

Bővebben...

2024. február 19.

Lezárult a pályázat, íme a magyar csapat új logója!

Lezárult a magyar Carcassonne  csapat logójának megújítására kiírt pályázat,  eldőlt, hogy a jövőben a válogatott tagjai milyen logót használnak majd a különböző nemzetközi versenyeken.

Bővebben...

2024. február 7.

Lengyel győzelem a
2023-as online csapat Eb-n

Október 28-29-én rendhagyó módon egyetlen hétvége alatt bonyolították le az online Carcassonne csapat Európa-bajnokságot (ETCOC). A 17 résztvevő csapat közül végül Lengyelország csapata örülhetett a legjobban.
Bővebben...

2023. november 1.

A brit Matt Tucker nyerte a 2023-as Carcassonne világbajnokságot

Október 7-én immár 17. alkalommal került megrendezésre a Carcassonne világbajnokság, ezúttal Herne városában. A versenyen Matt Tucker révén brit győzelem született, a játék történetében első alkalommal.
Bővebben...

2023. október 10.

Kína nyerte a 2023-as online csapatvilágbajnokságot

Június 25-én véget ért a 2023-as online Carcassonne csapatvilágbajnokság. A korábbi háromszoros győztes Japán ezúttal kikapott a negyeddöntőben, mégpedig attól a kínai csapattól, amely aztán meg sem állt a vb győzelemig.
Bővebben...

2023. június 26.

Címvédés a Társasjátékos Kupa országos döntőjében

jus 14-én zajlott az idei Társasjátékos Kupa Carcassonne versenyszámának országos döntője, ami a címvédő Tihon József győzelmét hozta, így idén is ő képviselheti Magyarországot az októberben megrendezésre kerülő világbajnokságon.  
Bővebben...

2023. május 17.

Hamarosan rajtol a Társasjátékos Kupa 2023-as szezonja

Március 18-án Kecskeméten (a Bács-Kiskun megyei selejtezővel) rajtol, és április 30-án Budapesten ér véget az idei Társasjátékos Kupa Carcassonne versenyszámának selejtezősorozata. A pontos versenynaptár már elérhető a TK honlapján.
Bővebben...

2023. február 19.

Gere Árpád a 2022. évi Carcassonne világbajnok!

2022. október 9-én rendezték a 16. Carcassonne világbajnokságot, melyen Románia képviseletében Gere Árpád diadalmaskodott. Magyarországról Tihon József vett részt a versenyen, és a 24. helyen végzett.
Bővebben...

2022. október 12.