A Magyar Carcassonne csoport által szervezett rendszeres versenyek

A Magyar Carcassonne csoport keretein belül, a csoport tagjai számára rendszeresen szervezünk – többnyire online, a Board Game Arena (BGA) felületén lebonyolított – versenyeket, amelyek eredményeit éves szinten pontversenyben összesítjük. A versenysorozat egész éven át, januártól decemberig, nagyobb szünetek nélkül zajlik, de természetesen minden csoporttag számára szabadon választott, hogy mely versenyeken szeretne részt venni. 

A változatosságot szem előtt tartva igyekszünk a különféle játékmódokat és lebonyolítási szisztémákat variálni, ugyanakkor a kiszámíthatóság érdekében néhány jól meghatározott versenytípust alakítottunk ki, és versenyeink lebonyolítása jellemzően ezek közé sorolható:

Az egyes versenyeken az első nyolc helyezett szerez bajnoki pontokat (10, 8, 6, 5, ..., 1 pontot a helyezések sorrendjében), ezek összesítésével alakul ki az éves versenysorozat eredménye. 

Az első évad a csoport megalakulásának évében, 2020-ban zajlott (a szeptemberi rajt miatt csak három versennyel), azóta egy szezonban jellemzően 6-8 versenyt bonyolítunk le, a csoport létszámának gyarapodásával együtt pedig az egyes versenyek mezőnye is egyre bővül. 

Tovább az eredményekhez:     2020     2021     2022     2023     2024 (folyamatban)