Indul a Társasjátékos Kupa
2023. évi szezonja

Március 18-án Kecskeméten a Bács-Kiskun megyei selejtezővel rajtol, és április 30-án Budapesten ér véget az idei Társasjátékos Kupa Carcassonne versenyszámának selejtezősorozata. A pontos versenynaptár már elérhető a Társasjátékos Kupa honlapján (a döntő időpontja még nem ismert), jelentkezni is ezen a felületen lehet.

Az országos bajnok idén is egy mutatós serleggel gazdagodik

A Társasjátékos Kupa biztosítja idén is a kereteket a hivatalos hazai Carcassonne bajnokságnak. A megyei selejtező tornák győztesei a 2022-es címvédővel kiegészülve alkotják majd a döntő verseny mezőnyét, amelynek nyertese idén is kivívja a jogot az esseni világbajnokságon való indulásra. Emellett a dobogósok díjazásban is részesülnek a kiadó jóvoltából. 

A 2023-as versenyszabályzat azonban néhány újdonságot is tartalmaz. Ezek egyike a döntetlenre végződő partik kezelése: míg tavaly valamilyen algoritmus alapján győztest hirdettek ilyen esetben is,  ezúttal a döntetlen eredményt követően a két játékos a győzelemért járó pontok felét kapja majd meg (vagyis 1-et). A másik fontos változás a svájci rendszerben lebonyolított selejtezők végén azonos pontszámmal álló játékosok közti rangsorolással kapcsolatos: idén már nem a játszmákon belül gyűjtött pontok különbsége lesz az elsődleges tie-breaker, hanem (a világbajnokságon  is alkalmazott) Buchholz-módszert alkalmazzák, azaz az ellenfelek által gyűjtött pontok száma alapján kerül meghatározásra a végső sorrend.

Jó játékot mindenkinek!