Hazai versenyek

Magyarországi versenyekről részletes eredmények 2012 óta állnak rendelkezésre: ebben az évben tartották meg első alkalommal a Társasjátékok Ünnepe nevű rendezvényt, illetve ennek keretében a Társasjátékos Olympiát, amelynek versenyszámai között rendszeresen szerepelt a Carcassonne is.

A korábbi években is sor került természetesen világbajnoki selejtező versenyekre, de ezek eredményeit még nem sikerült rekonstruálni (leszámítva azt a kuriózumot, hogy 2010-ben egy házaspár két tagja vívta a döntőt az esseni indulásért, ráadásul végül mindketten részt vehettek a vb-n, köszönhetően annak, hogy a páratlan létszámú mezőnyhöz a helyszínen még kisorsoltak egy játékost a jelenlévők közül). Így jelenleg csak a két év szünet után 2017-ben újra megrendezett vb-selejtező óta vannak pontos adataink. 2020-ban a pandémia miatt mind a világbajnokság, mind a Társasjátékok Ünnepe elmaradt, és még 2021-ben is csak online, a BGA felületén zajlott a Társasjátékos Olympia (levelező formátumban). Viszont ez volt az a rendhagyó év, amikor a vb-re minden ország két játékost is nevezhetett, ezért a „hagyományos vb-selejtező mellett egy online selejtezőversenyre is sor került. 

Ezt követően, 2022-ben egy jelentős változás történt a hazai Carcassonne versenyek történetében: a Társasjátékos Olympia és a világbajnoki selejtezőverseny helyét átvette a Társasjátékos Kupa nevű új versenysorozat (megyei selejtezőkkel, budapesti országos döntővel, ahonnan a győztes kvalifikálja magát a vb-re), amelyre tehát ettől kezdve valódi országos bajnokságként tekinthetünk.

Társasjátékos Kupák

  2023                  Tihon József

  2022                  Tihon József

Társasjátékos Olympiák

  2019                  Szabó Ádám

  2018                  Keresztes Barbara

  2016                  Albert Nikolett

  2015                  Szabó Ádám

  2014                  Vodicska Ferenc

  2013                  Halász-Szabó Dániel

  2012                  Somogyi Gábor

Világbajnoki selejtezőversenyek

  2021                  Simeon Zsolt

  2021 (online)  Kocsis-Bakti Ruben

  2019                  Faragó Csaba

  2018                  Szabó Ádám

Szabó Ádám és Albert Nikolett visszalépése után a vb-re a 3. helyezett Tihon József utazott

  2017                  Somogyi Gábor