Pályázati Felhívás:
Tervezd meg Te a Carcassonne válogatott új logóját!

Az új év sokak számára új lehetőségeket is jelent - nincs ez másképp a Magyar Carcassonne  Csapat esetében sem. Nemrég felmerült, hogy a magyar Carcassonne válogatott logóját bármennyire is szeretjük, érdemes lehet modernizálni kicsit.


Úgy gondoltuk, hogy lehetőséget adunk most Nektek egy nyílt pályázat keretein belül, hogy a jövőben a válogatott tagjai az általatok tervezett logót használva jelenljenek meg a különböző nemzetközi versenyeken.


Túlszabályozni nem szeretnénk a kreativitásotokat, néhány alapvetést azonban szeretnénk lefektetni az alábbiakban.

Kreatív szempontok

Mivel a logó a magyar Carcassonne válogatotthoz köthető, így az alábbiakat kérjük, tartsátok szem előtt a tervezéskor:


Technikai követelmények

Hogy megfelelően tudjuk majd használni a logót, néhány technikai feltételnek meg kell felelnie:


A pályázat beküldésének módja

A pályaműveket a magyarcarcassonne@gmail.com e-mail címre várjuk, a pályaművek beküldési határideje: 2024. január 7. 23:59. A határidő után beérkezett pályázatokat nem áll módunkban figyelembe venni.


Egy pályázó több pályaművet is beküldhet, ilyen esetben ezt külön-külön e-mailben tegye meg.

Az e-mailben a csatolt logó mellett kérjük, az alábbiakat adjátok meg:



Pályázni kooperációban is lehet, ilyen esetben az összes közreműködőt fel kell tüntetni a pályázati e-mailben.

A pályázat elbírálása

A beérkezett pályaműveket anonim módon egy többfős bizottság legfeljebb 2 körben fogja elbírálni 2024 januárja folyamán.


Első körben az összes beérkezett pályamű közül a 3 legígéretesebbet választják ki olyan módon, hogy minden bizottsági tag fejenként legfeljebb 5, neki tetsző pályaművet jelölhet továbbjutásra.


A 3 legtöbb jelölést kapott pályamű kerül a döntő fordulóba, ahol a bizottsági tagok már csak fejenként legfeljebb 1 pályaművet jelölhetnek szimpatikusnak. A döntő fordulóban legtöbb szavazatot kapott pályamű lesz a végő győztes.


Szavazategyenlőség esetén mindkét körben a csoport adminisztrátorai döntenek konszenzusos döntéssel. Amennyiben 5-nél kevesebb pályázat érkezik, úgy a szavazás automatikusan a második körrel kezdődik és dől el, az összes pályamű részvételével.


A pályázaton alapértelmezetten részt vesz a jelenlegi logó is (ld. fent).


A döntőbizottság tagjai a 2023-as naptári évben a magyar Carcassonne válogatottban nemzetközi versenyen részt vevő játékosai. Közülük természetesen bárki gondolhatja úgy, hogy nem kíván a kiválasztási folyamatban részt venni.

Egyéb kitételek

A pályázaton való részvétellel minden pályázó automatikusan elfogadja, hogy a győztes pályamű szellemi tulajdonjogáról a Magyar Carcassonne Csoport részére ingyen lemond, azzal kapcsolatban a jövőben ellenszolgáltatásra vagy juttatásra nem tart igényt.

A jelenlegi adminisztrátorok egyúttal kijelentik, hogy az Alapszabályt az alábbival kiegészítik:

"A csoport adminisztrátorai a csoporttal vagy a magyar csapattal kapcsolatos szellemi tulajdonokat (pl. logók, jelmondatok, szlogenek) saját vagyonuk gyarapítására nem használhatják fel."